luni, 28 martie 2011

TOTUL DESPRE CAPPUCCINO



    Cappuccino este un amestec de cafea, lapte si spuma de lapte. Spuma de lapte de deasupra actioneaza ca un izolator, tinand amestecul de lapte si cafea fierbinte pentru mai mult timp.
     
     Numele de “Cappuccino” provine de la culoarea robelor preotilor catolici, Capucinii. Culoarea unui cappuccino este maro inchis si se serveste, in general, in cani de portelan, acestea fiind mai indicate decat cele de sticla sau de carton. Se servea dimineata, la micul dejun, insa acum se poate comanda oricand, din aproape orice restaurant sau bar.

Tipuri de cappuccino
In finctie de cantitatea de ingrediente din care sunt preparate exista urmatoarele tipuri de cappuccino:

1.Cappuccino traditional – cafea espresso cu putin lapte si spuma de lapte deasupra, groasa de aproximativ 1 cm.

2.Cappuccino Chiaro (Cappuccino Light sau Wet Cappuccino) – cantitatea de lapte este mai mare decat intr-un cappuccino traditional.

3.Cappuccino Scuro (Dark Cappuccino sau Dry Cappuccino) – cantitatea de lapte este foarte mica, bautura apropiindu-se de taria cafelei.

4.Ice Cappuccino (Cappuccino “Freddo”) – se prepara precum un cappuccino normal (dar cu ingrediente reci) si i se mai adauga 2-3 cuburi de gheata inainte de a adauga spuma de lapte. Se serveste imediat, deoarece in cazul in care gheata se topeste, gustul i se va modifica.

Cum preparam cappuccino
Pentru a pregati o ceasca de cappucino avem nevoie de cafea espresso fierbinte, lapte proaspat, spuma de lapte, scortisoara sau cacao si zahar.

Cel mai important ingredient al acestei bauturi este spuma de lapte, care trebuie sa fie foarte consistenta. Astfel, se umple o cana de portelan trei sferturi cu espresso, se incalzeste laptele proaspat la maximum 60 de grade, se toarna peste espresso, se adauga o lingurita de zahar si se amesteca usor pana se dizolva. La final se pune deasupra spuma de lapte si se presara cacao sau scortisoara.

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu