luni, 28 martie 2011

CEVA DULCE

Clatite americane


Am incercat mai multe retete de clatite americane dar aceasta este singura care m-ia iesit de minune.
Pentru asta trebuie sa multumesc site:http://www.e-retete.ro/
Ingrediente:
180 gr faina
60 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua mici
470 ml lapte batut

1.Intr-un bol mare amestecati faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.
2.Separat bateti bine ouale, adaugati laptele batut si 2 linguri unt topit. Amestecati bine.
3.Turnati acest amestec peste cel de faina si amestecati, dar nu foarte mult, pana nu se mai vede faina, chiar daca raman cocoloase in aluat.
4.Incingeti bine o tigaie. Stropiti cu putina apa si daca sfaraie, atunci tigaia e suficient de incinsa. Acum dati focul pe mediu spre mic, obligatoriu. Clatitele nu se fac la foc mare!
5.Folosind o pensula de silicon ungeti tigaia cu unt topit.
6.Adaugati o lingura din compozitia de clatite si cu dosul lingurii dati forma de cerc. Presarati afine peste clatita si apasati-le usor cu mana sa intre bine in aluat. Lasati sa se prajeasca pana vedeti ca margine clatitei este uscata, cca 2 minute. Folosind o paleta intoarceti clatita si mai prajiti 2 minute. Repetati pana terminati aluatul.
* intr-o tigaie normala intra cam 3-4 clatite o data
7.Dupa fiecare tura de clatite stergeti tigaia cu un servetel si apoi ungeti-o cu unt.
8.Scoateti clatitele pe o farfurie. Serviti imediat, pudrate cu zahar si miere daca le doriti mai dulci.
 
 
 

Budica de orez


ingrediente:
o cana de orez
3 oua
80g zahar se poate si mai mult
vanilie
50g unt
scortisoara

Mod de preparare:
Orezul se fierbe si se lasa sa se raceasca.
Untul topit si racit si amesteca cu ouale,zaharul si aromele.
Tava se unge cu unt se asaza orezul in ea si deasupra se pune ouale.
Se pune la cuptor pana capata o crusta aurie.
Se serveste cu miere deasupra.
Pofta buna!!
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu